Délelőtt az Újhatvani Római Katolikus Templomban kezdődtek meg az Augusztus 20-ai ünnepségek. A programok délután a Népkertben folytatódtak, ahol minden korosztály és érdeklődő megtalálhatta a magának való szórakozási lehetőséget. A gyerekek több vidámparki játék közül válogathattak, volt itt körhinta, dodgem, felfújható csúszdák és légvárak.

A gasztronómiai élmények sem hiányozhattak erről a napról: a vásári forgatagban többek között mátra lepényt, réteseket, kürtős kalácsot, palacsintákat is megkóstolhattak a Népkertbe látogatók. A Hatvani Serfőzde is kiállította a kézműves söreit, a Hatvani Világos, a Hatvani Búza és a Hatvani Barna sörök mellett nagyon jól fogyott a legújabb ízvilág: a Hatvani Meggy Ser is.

Emellett a Tourinform iroda is külön nyereményjátékkal készült erre a napra. Egy öt kérdéses kvíz kitöltése után bárki megnyerhette a Rejtélyek Hatvanban kiadványt, vagy a Tourinform-os logóval ellátott polót, illetve egy szett kézműves sert is.

Délután pedig megkezdődtek a koncertek. A nagyszínpad ezúttal egy új helyen volt felállítva a Népkertben, a Fácán és Hendrix romkocsmák régi helyén, ahol immáron tágas térben szórakozhatott a közönség. Ezúttal pedig a mozgáskorlátozott résztvevők is jobban élvezhették a koncerteket, ugyanis számukra külön nézőtér lett kialakítva a színpad előtti emelvényen.

A koncerteket a Unique zenekar kezdte, akik akusztikusan adták elő legnépszerűbb dalaikat. Többek között elhangozott a Képzeld el és a Hiszed vagy sem című daluk is, melyeket a közönség az előadás végén már együtt skandált Völgyesi Gabriella énekesnővel. – Nekünk már nagyon régi tervünk volt az, hogy akusztikus zenét játsszunk a csapattal, a társaim rendkívül jó zenészek, és így egy igazán emberközeli, autentikus és őszinte hangzást tudunk teremteni a színpadon – mondta el Völgyesi Gabriella, énekesnő. A csapat már húsz éve jelen van a hazai könnyűzenei életben, és az idei évben is nagyon sok meghívásuk volt országszerte.

A Unique-ot Kocsis Tibor követte a színpadon, aki a 2011-es X-faktor győztese volt. A Népkert ekkorra már jócskán megtelt családokkal és érdeklődőkkel, a hangulat egyre felszabadultabb lett az énekes jól ismert dalai miatt is. A Soha már és a Lásd a csodát dalok előadója elmondta: nagyon boldog, hogy zenéléssel foglalkozhat, hisz hosszú éveket dolgozott azon, hogy végre eredményeket érjen el a karrierjében. – Az X -faktor előtt is sokat jártam énektanárhoz, és több tehetségkutatóban megpróbáltam magam. Az igazi áttörést 2011-ben éltem meg, s az azóta eltelt hét évben egyre több siker ér. A legfőbb célom, hogy minél többet adjak magamból a közönségnek és igazán jó zenéket tudjak évről évre gyártani – részletezte Kocsis Tibor.

Az est fénypontja pedig kétség kívül a Liszt Ferenc-díjas Charlie volt, akinek koncertjére hatalmas tömeg érkezett, a Népkert teljesen megtelt emberekkel. – Ötven éve vagyok a szakmában, a zenémmel bejártam a fél világot, de a legfontosabb mégis az, hogy a közönség mindenhol csodálatos, és nagyszerű zenész társakkal dolgozok együtt immáron több évtizede. Mi nemcsak egy műfajban zenélünk, hanem ha kell soul, blues, jazz vagy akár rock zenét is játszunk, ez a sokszínűség pedig nekünk is nagyon jól esik – közölte a hetven éves művész, aki tavaly decemberben sokadik alkalommal töltötte meg a Budapest Sportarénát Charlie 70 című koncertjével.

A közönség pedig egy emberként énekelte a legismertebb dalokat, felcsendültek többek között a Jég dupla whiskeyvel, a Könnyű álmot hozzon az éj, és a Nézz az ég felé című dalok is. A legendás zenész elmondta: amikor a Jég dupla whiskeyvel című dalt énekli, néha valóban az említett ital van a poharában, de régebben inkább csak tea volt, ami a show része volt. Azonban hozzátette: ötven év zenélés után nem ez a lényeges számára, mert neki a zenék és a közönség szeretete az igazi öröm.

Az Augusztus 20-ai ünnepség látványos tűzijátékkal zárult.

Fotó: Albert Péter