FRISSÍTVE
csütörtök
11:09

Hunviron Energia- és Környezetgazdálkodási Kft részéről Szabóné dr. Mihályfi Mónika kijelentette: az esettel kapcsolatban nem zárható ki idegenkezűség sem. Az ügyben megteszik a feljelentést a rendőrség felé.

 

csütörtök
7:48

Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtósa elmondta: szerda este összesen öt géppel voltak kint a lőrinci üzem helyszínén. Három szer Hatvanból érkezett, Budapestről pedig egy katasztrófavédelmi mobil labor és egy műveleti szolgálati gépjármű volt az esetnél.

A sajtószóvivő összegezte: három méter magasan körbevett, földkazettán égett egy ismeretlen összetételű anyag, ami szalmával volt letakarva. Ezt egy vízágyúval és egy vízsugárral folyamatosan oltották és sikerült is megfékezni a tüzet. A szakemberek az éjszaka folyamán több helyszínen végeztek méréseket. Nagy Csaba leszögezte: tudtak mérni ártalmas anyagot, de az nem érte el az emberi egészségre káros határértéket.

Még ma reggel is füst volt a környéken. Ezzel kapcsolatban a sajtószóvivő elmondta: teljesen normális, hogy ilyenkor még észlehető a füst, de a szakemberek a helyszínen vannak és vigyáznak, hogy újból ne gyulladjon meg semmi.

 

FRISSÍTVE
szerda
21:23

Legutóbbi információink szerint a tűz pontosan a lőrinci Hunviron Kft. üzemterületén tört ki, ahol földdel körbevett, ismeretlen anyag szalmával volt letakarva, s ez a szalma gyulladt meg. Az oltás jelenleg is zajlik, amiben részt vesz az üzem egyik erőgépe is.

Mindeközben Budapestről elindult egy úgynevezett mobil labor is, amelynek szakemberei azt fogják vizsgálni, kerülhetett-e veszélyes anyag a levegőbe az égés során.

Nagygombos felől sokan mennek a helyszín közelébe, bámészkodnak, kiülnek és nézik a tüzet, emiatt sok járókelőre, autókra, nagy forgalomra kell számítani.

KORÁBBAN ÍRTUK
20:50

A város több pontjáról és az autópályáról is látható az a hatalmas fekete füsttel égő terület, amely Lőrinci és Nagygombos között lángol. Nagy Csaba, a Heves Megyei Kataszrófavédelemi Igazgatóság sajtóreferense úgy tájékoztatott: az említett térségben háromszáz négyzetméteren szalmabálák gyulladtak ki. A helyszínre néhány perce kiérkeztek a hatvani tűzoltók és azonnal nekiláttak a lángok eloltásának.