Idén ősszel a „Provident Őrangyalok 2015” önkéntes programsorozat keretében országszerte 6 helyszínen, mintegy 600 Provident önkéntes „őrangyal” segít hátrányos helyzetű csoportokat támogató egészségügyi, oktatási és szociális intézmények felújításában. A Provident az önkéntes munkán túl anyagi támogatást is nyújt: összesen mintegy 3 millió forint értékben biztosít eszközöket a felújításhoz. A munkatársak már az első lépéstől részesei a programnak, hiszen a vállalat minden évben a dolgozók javaslatai alapján, belső pályázat útján választja ki a támogatott helyszíneket.

„A Provident Pénzügyi Zrt. mintegy 4.000 dolgozót foglalkoztat, és széles ügyfélbázisa miatt is a legnagyobb hatású magyar vállalatok közé tartozik. Komolyan vesszük az ezzel járó felelősséget, igyekszünk emberközpontú, etikus vállalati kultúrát építeni, melynek része az önkéntes társadalmi munka is” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke.

A hatvani Grassalkovich Antal Baptista Szakképző Iskolában rendezett akció három helyszínen zajlott. A Provident Őrangyalok program keretében az önkéntesek rendbe tették az intézmény környékét és udvarát, kifestették a tantermetek, illetve kertrendezési munkálatokat végeztek az iskola tankertjében. Maldrik Gábor, az intézmény igazgatója elmondta, hogy óriási segítséget jelentett nekik a közel 150 önkéntes munkája, hiszen a felajánlás lehetővé tette számukra, hogy a hosszú idő óta szükségszerű munkálatokat elvégezzék, kellemesebbé téve ezáltal az iskola épületét és környezetét.

„A Provident számára különösen fontos a helyi közösségek és szervezetek támogatása, hiszen a vállalat munkatársai, ügyfelei is ezekben a közösségekben élnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak már 15 éves hagyománya van a vállalatnál. Az idei évben a program keretében a Provident országszerte hat intézményben, összesen több mint 600 munkatárs részvételével szervezett önkéntes napokat. A kollégáim a szabadidejüket ajánlották fel, hogy szebbé varázsolják a Grassalkovich Antal Baptista Szakképző Iskolát a Provident Őrangyalok 2015 önkéntes programsorozat során. Külön öröm számunkra, hogy munkatársainkon kívül családtagjaik is részt vettek ebben az akcióban, összesen mintegy 150 fővel.” – mondta el Sulyok László, a Provident Pénzügyi Zrt. szenior kereskedelmi vezetője.

Az önkéntességnek több mint 10 éves hagyománya van a vállalatnál. A „Provident Őrangyalok” programsorozat keretében 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben országszerte 10 helyszínen, 2013-ban pedig több mint 40 hazai intézményben segítettek a cég munkatársai. 2004 óta az Őrangyalok több mint 70.000 munkaórát fordítottak közhasznú intézmények felújítására. A pénzintézet munkatársai több száz intézményben dolgoztak az elmúlt években, többek között egészségügyi intézményekben, óvodákban, valamint fogyatékkal élők, hátrányos helyzetű gyermekek, idősek és veszélyeztetett anyák otthonaiban. Az önkéntes munka mellett az elmúlt időszakban a vállalat anyagi támogatással is hozzájárult a kiválasztott intézmények fejlesztéséhez.