Nyolc éve képeznek önkénteseket a Magyar Rákellenes Liga Heves megyei Alapszervezeteinek. Most nyolc alapszervezetből érkeztek jelentkezők Hatvanba, hogy elvégezzék a háromhetes tanfolyamot, amelynek segítségével kivehetik a részüket a liga munkájából. – Három héten keresztül járnak a képzésre, és miután elvégzik, segítik az alapszervezetek munkáját. Lesz olyan önkéntes, aki bejár majd kórházakba, meglátogatja a betegeket, beszélgetni fog velük, a többiek pedig segítenek a rendezvényeken – fejtette ki Lazányi Jánosné, a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének vezetője.

Hargitai Ottóné Egerből érkezett, azért jelentkezett önkéntesnek, mert annak idején, mikor ő maga is beteg volt, rengeteg segítséget kapott egy önkéntestől, ezt most szeretné visszaadni más betegeknek. – Ha beszélgetni szeretnének, beszélgetni fogok velük, és elmesélem majd az én példámat is. Nekem sokat segítettek annak idején, remélem én is tudok majd másnak – mondta. Hozzátette: a betegek hozzátartozóinak is szeretne vigaszt nyújtani, hiszen ez az időszak számukra is nagyon megterhelő.

A háromhetes tanfolyamon gyógyszerész, dietetikus, orvos és mentálhigiénés szakember is segíti majd az önkéntesek munkáját.