Ondi Alex élete első évtizedét úgy töltötte, hogy nem találkozott a vallással közelebbről. Amikor viszont tizenegy éves korában kapott egy rádiót, minden megváltozott. A csatornákat váltogatva rátalált a szentmise közvetítésekre, és gyermeki kíváncsisággal hallgatta Seregély István érsek atya prédikációit. Ettől kezdve határozta el, hogy mélyebben beleássa magát a hit világába.  – Mindig is érdekelt a spiritualitás, a transzcendencia. A rádióban hallottak pedig adtak egy végső lökést, és önként jártam utána, hogy pontosan mi a hit. Mozsár Csabáné hitoktatóval beszélgettem, aki bemutatott Koza József atyának. Így történt, hogy tizenkét éves koromban megkeresztelkedtem – mondta. Ezt követően rendszeresen ministrált, elkötelezte magát a római katolikus vallás mellett.

Ondi Alexben egyre erősödött az érzés, hogy nagyon szeret az oltár mellett lenni. Így már általános iskolás korában is felmerült benne, hogy a papi hivatást választja, bár ekkor még gondolatait nem osztotta meg senkivel, hagyta, hogy megerősödjön az elhatározása. A Kossuth Lajos Általános Iskola után a Bajza József Gimnáziumban tanult, az itt töltött idő alatt világossá vált számára, hogy teljesíteni szeretné az Istentől kapott meghívást, és pap lesz. Így érettségi előtt a családja elé állt, és elmondta terveit. Habár vegyes érzésekkel fogadták döntését, végül mindenki elfogadta, hogy ezt az utat választja. – Ez egy nagy döntés volt, mindenkinek a maga ütemében kellett megemésztenie. A papi hivatás velejárója, hogy az ember elhagyja a lakhelyét, és Istent szolgálva odamegy, ahol szükség van rá. Én kimunkáltam magamban az elfogadást, tudtam, hogy el kell hagynom Hatvant – fejtette ki.

Érettségi után Kismarosra került egy előkészítő szemináriumra, ahol négy másik papnövendékkel töltötték az idejüket, idényjellegű munkákat végeztek, és ismerkedtek a papi hivatással. – Meg kell vizsgálni magunkat a végső döntés előtt. Nekünk erre szolgált a szemináriumban eltöltött idő, hogy biztosak vagyunk-e magunkban, hogy ez a hivatás az, amit igazán akarunk. Rengeteg tapasztalatot szereztünk itt, igazán el tudtunk mélyülni a hitünkben – részletezte. Mindezek után a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanult, az egyetem harmadik évében pedig a Központi Papnevelő Intézetben élt, ahol megkapta a megfelelő lelki nevelést. – Nagyon sokat tanultam itt, a papoknak fontos szerep jut egy-egy közösségben, ezért kiemelt feladatunk, hogy segítsünk az embereknek, ehhez pedig szükségünk van egy alapképzettségre, hogy minden szituációban megfelelően tudjunk reagálni. Az intézetben minden tudást elsajátíthattunk – közölte.

Az egyetemi Erasmus program keretében volt szerencséje egy félévet egy madridi papnevelő intézetben eltölteni, Ondi Alex állítása szerint, óriási élmény volt látni, hogy ott miként viszonyulnak a keresztény hithez, ezzel is szélesíteni tudta a rálátását a papi hivatásra.

Az egyetemi éveinek elvégzését követően, most júniusban pedig diakónussá szentelte Beer Miklós megyéspüspök. Egy évig a Dunaharaszti Plébánián segíti majd a keresztények mindennapjait, azt követően pedig pappá szentelésére készül majd.

Addig sem unatkozik, már készül egy könyve egy budapesti templom történetéről, aminek megírására egyháztörténeti professzora kérte meg. Emellett, ha úgy alakul szeretne a történelemmel is jobban foglalkozni. Hatvantól sem marad távol, hiszen édesanyja, nővére és nagymamája is hatvaniak, ide köti a családja.

Ondi Alex még nem tudja hová sodorja az élet pappá szentelését követően, de nagyon várja az új kihívásokat, és hogy segíteni tudjon mindazoknak, akiknek szüksége van rá. A legfőbb célja, hogy mindenkit az Istennel való egységre tudjon vezetni.