Új épületbe költözik át az újhatvani posta október elejétől. A korábbi épület méretei nem feleltek meg az ügyintézésekhez, ezt az ott élők jelezték már a Hatvani Konzultáció keretében is az önkormányzatnak. Így a szomszédos, volt takarékszövetkezet épületébe költözik át a posta, amelyben mintegy 56 négyzetméteren alakították ki a szükséges helyiségeket. Most pedig ünnepélyes keretek között adták át a megújult intézményt. Horváth Richárd polgármester elmondta, a posta munkatársaival együttműködve alakították ki a tereket. – Már rendkívül elavult volt a posta az újhatvani városrészben, és nagyon sokan jelezték, hogy szeretnék, ha találnánk erre valami megoldást. Azzal a céllal vásároltuk meg a volt takarékszövetkezet épületét, hogy egyszer majd itt alakítjuk ki az új postát. És ez most így is lett, végre méltó körülmények között folyhat az itteni ügyintézés is – mondta Horváth Richárd polgármester.

Az épület akadálymentesítését a hátsó bejáratnál, a Gábor Áron utca felől valósították meg, a nagy szintkülönbség és az épület utcafronti elhelyezése miatt.

A postát október 7-én nyitják meg az ügyfelek számára. Az újhatvani posta áthelyezésének összköltsége több mint 40 millió forintból valósult meg, melyet az önkormányzat önerőből valósított meg.

Fotó: Albert Péter