Júliusban nyílt meg a Hatvany Lajos Múzeumban a Protokoll és diplomácia kiállítás, ami a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének közös szervezésében jött létre. A kiállításon a diplomáciai hivatás mellett, Hatvan protokollját is megismerhetik a látogatók. Az esemény célja, hogy bemutassák a diplomácia és protokoll szakterületeit, ugyanis ez idáig, ilyen tematikájú tárlatot még nem rendeztek Magyarországon. A látogatói számok pedig azt mutatják, sokan kíváncsiak erre a témára.

– Szeretik az emberek ezt a kiállítást, mivel ez egy exkluzív tárlat, a világon sehol máshol nem volt még ilyen szinten összefogott, a protokollt így bemutató kiállítás. A látogatói számaink magasak, eddig 800 fő látta, szeptemberben kiemelkedően sokan jöttek, köztük iskolások is, akiket múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várunk. Vannak, akik már látták, mégis visszajárnak ide. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy október 25-ig meghosszabbítjuk a tárlatot, így aki kíváncsi rá, addig még eljöhet megtekinteni – részletezte Kökény Ferenc, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója.

A kiállításon szemléltetik az állami, a diplomáciai, az egyházi, a katonai, a sport és hivatali protokollt, illetve a tárlat betekintést nyújt a diplomáciai látogatások lebonyolításába is. Érdekes pontja a sport protokoll részleg, ahol rengeteg arany, ezüst és bronz kitüntetés látható.