Összesen 19 projektből választhatják ki a számukra legszimpatikusabbakat a hatvaniak a Közösségi Költségvetés 2022-ben. Az önkormányzat a tavalyi kezdeményezést megtartva idén is elkülönített 100 millió forintot, amelynek felhasználásáról a lakosság dönthet. – Első körben megkérdeztük a  hatvaniakat, hogy milyen fejlesztéseket látnának szívesen a városban. Nagyon sok jó javaslatot kaptunk, köszönjük az észrevételeket. A közösségi költségvetésben megvalósítható projektek felkerültek a szavazólapra. Fontos, hogy egyetlen ötlet sem veszik el, minden elképzelést megvizsgáltunk és azokat is igyekszünk beépíteni a városfejlesztési koncepcióba, vagy például az út-, járda programba, amelyek meghaladták a közösségi költségvetés kereteit – mondta el Jagodics Milán kabinetfőnök.

Az ötleteket egy szakmai munkacsoport vizsgálta meg és dolgozta ki azok részleteit. Játszótér és kondipark fejlesztések, parkolók létrehozása, közösségi tér kialakítása, ivókutak telepítése, fekvőrendőr kihelyezése, okospad, nyilvános illemhely, könyvállomás, vízi csúszda, led fénnyel kivilágított zebra és fedett kerékpártároló is szerepel a szavazólapon. Összesen 100 millió forint értékű fejlesztést valósít meg a város a közösségi költségvetésben, így ezt a voksolás során is érdemes szem előtt tartani.

– A legtöbb városban az természetes, hogy az embereket négy-öt évente kérdezik meg arról, hogy milyen jövőt szeretnének, mi a véleményük a településükről, milyen irányokat, fejlesztéseket tartanak szükségesnek. Hatvanban mi már évekkel ezelőtt szakítottunk ezzel a gyakorlattal! Mi abban hiszünk, hogy egy település akkor lesz élhető, eredményes, ha az ott élő közösség rendszeresen elmondhatja a város vezetése felé, hogy mit szeretnének megvalósítani, vagy milyen hiányt szeretnének pótolni. Az elfogadás, a közös gondolkodás és cselekvés az alapja közösségünk működésének – fogalmazott Hatvan polgármestere.

Horváth Richárd hozzátette: ezen értékek és gondolatok mentén vezette be a város vezetése a közösségi költségvetést tavaly. Ennek eredményeként, a hatvaniak döntése szerint fejlődött a vadaspark, állt munkába egy új seprőgép az utcákon, újultak meg járdák, létesültek új kerékpársávok, és lett nyilvános illemhely a Zagyva-liget mellett.

Szavazni idén április 25 és május 15-e között a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon lehet, vagy a levélben található szavazólapon, amelyet kitöltve a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálata mellett elhelyezett urnába dobhatnak be. Postai úton is visszaküldhetik a hatvaniak a szavazólapot az önkormányzatnak, a 3000 Hatvan, Kossuth tér 2. címre.