Az 5. Számú, a Lesznai Anna, a Kodály Zoltán és az Újhatvani Római Katolikus Iskola tanévzáróján is okleveleket adott át a hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Azokat a roma diákokat tüntették ki, akik kiemelkedően teljesítettek a tanév során. Az elmúlt napokban több évzárón és ballagáson is részt vettek, azokba az iskolákba látogattak el, amelyekben jelezték feléjük, hogy jól teljesítő roma gyerek tanul. Az elismeréseket ifjabb Baranyi Bracso Béla és Baranyi Bracso Krisztián adták át. – Egyeztettünk az igazgatókkal a diákok névsorát illetően. Segítettek nekünk, hogy kik azok a diákok, akiknek tanulmányi eredményük vagy magatartásuk kiemelkedő. Ezzel szeretnénk ösztönözni őket, hogy igyekezzenek jobban az iskolában, hiszen csak a tanulás az, ami megtérül, azzal alapozhatják meg a jövőjüket – fejtette ki Baranyi Bracso Krisztián, a hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője.

A Lesznai Anna általános iskolában tanuló Oláh Matild is kapott oklevelet, mint mondta, ösztönzőleg hat rá ez az elismerés. – Igyekszem még jobban tanulni jövőre. Nagyon örülök az elismerésnek, édesanyám is nagyon büszke rám – mondta.

A hatvani roma önkormányzat kitűzött célja, hogy segítse a roma gyerekeket és a rászoruló családokat is. Több olyan megmozdulásuk volt már, amellyel támogatták őket, ingyen biztosították számukra a korcsolyázást, ruhákat osztottak és több család karácsonyát tették már szebbé adományaikkal.