Idén is nagy volt az érdeklődés a Széchenyi nyílt napján. Megtelt az iskola érdeklődő diákokkal, akik kíváncsian nézelődtek és ismerkedtek a középiskolával. A nyolcadikosok betekintést nyertek az iskola életébe és a diákok mindennapjaiba. A tájékoztató után kisebb csoportokban vezették őket körbe az intézményben, ahol többek között az aulát, a könyvtárat, és az informatikatermeket is megnézhették.

Tarcsányi Ivettnek nem volt ismeretlen a környezet, hiszen már az anyukája is idejárt, így ő is itt szeretné folytatni tanulmányait.

Toldi Levente, az informatikai ágazat vezetője elmondta, jövő év szeptemberében öt osztályt indítanak.
– A közgazdaságtan, informatika és ügyvitel mellett már gimnáziumi és egészségügyi ágazatokban is tanulhatnak az ideérkezők. Az új osztályokon kívül pedig fontosnak tartjuk azt is, hogy a nálunk tanuló diákok és pedagógusok viszonya partneri legyen, hiszen a színvonalas oktatás mellett az is elsődleges, hogy az itt tanulók jól érezzék magukat – tette hozzá.

Váraljai Richárd végzős tanuló arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben az iskola bővelkedett programokban:
– Rengeteg program közül választhatunk egy iskolai tanévben. Én a diákpolgármester választást és a diáknapot emelném ki, mert ezek az események igazán jó hangulatban telnek – jegyezte meg.
A délelőtt folyamán ügyviteli gyakorlatokon, valamint történelem-és pénzügyi alapismeretek órákon is részt vehettek az érdeklődők.

Kezdőkép: archív