Több turnusban nézhették meg az érdeklődők a sportcsarnokot. A megfelelő munkavédelmi sisak és láthatósági mellény felhúzása után vezették végig őket a létesítményben. Lestyán Balázs alpolgármester és Horváth Richárd polgármester mindenki kérdéseire válaszolt az építkezéssel kapcsolatban.  – Most látják igazán, hogy milyen monumentális lesz ez az épület. Rengeteg kérdést tettek fel, látszik, hogy nagyon fontos az itt élőknek, hogy egy Hatvanhoz méltó sportcsarnokuk legyen – mondta a polgármester. Az építkezés következő fázisáról is beszámolt, elmondta, beépítik a nyílászárókat, hogy az őszi, téli időszakban már fűteni tudják a létesítményt.

Hatvani Ferenc testnevelő tanár is ellátogatott a nyílt napra. – Nagyon örülök a sportcsarnoknak, hazai és nemzetközi rendezvények helyszíne is lehet. Jó volt látni, hogy ilyen jól halad az építkezés, és hogy ilyen sok férőhelyet biztosít majd a nézőknek – közölte. Cserkuti Szabolcs, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola pedagógusa szerint nagyon impozáns a sportcsarnok. – Nagyon jól halad az építkezés, öröm volt látni, igazán színesíteni fogja a város sportéletét. Remélem, hogy nagyon sok rendezvényen vehetünk majd itt részt – mondta.

Az építkezés több mint 18500 négyzetméteres területen zajlik. A csarnok 2400 négyzetméter és 1105 férőhelyes lesz. Az épület háromszintes, raktárakkal, öltözőkkel, büfével, orvosi szobával és irodákkal ellátott. Az építkezés hónapok óta jó ütemben zajlik, a tervek szerint tavaszra elkészülhet.

 

Fotó: Albert Péter