A hatvani Fidesz tagjai nyílt levelet írtak Szabó Zsolt államtitkárnak, választókerületi elnöknek, amelyben az együttműködését kérik, hogy a hatvani alapszervezet újra elláthassa feladatait.
A Fidesz ügyrendi bizottságának döntése értelmében a kormánypárt hatvani szervezete megszűnt a legutóbbi közgyűlés adminisztratív hibái miatt, amelyet megdöbbenve tapasztalt a tagság. A levélben a döntés felülvizsgálatát sürgetik, mint írják jóhiszeműen jártak el és igyekeztek megóvni az alapszervezet eredményeit a közgyűlés összehívásakor.

A levélben emlékeztet a tagság, hogy a választókerületi elnök autóbalesete következtében nem tudta összehívni a párt által előírt határidőig a tisztújító közgyűlést, feladatának elmulasztása a Fidesz alapszabálya szerint az alapszervezet megszűnésével fenyegetett. Azt is taglalják, hogy Szabó Zsolt nem szerepelhetett a szervezet elnökjelöltjei között, mert az alapszervezet elnöki posztja összeférhetetlen az országgyűlési képviselői pozíciójával. Arra kérik Szabó Zsoltot, hogy helyezze a hatvaniak érdekeit a sajátja elé, ahogyan azt eddig is tette és működjön együtt abban, hogy a szervezet teljes tagsága újra elláthassa feladatait.

Ez történt:
A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Hatvani Alapszervezete szeptember 18-án tartotta tisztújító közgyűlését, melyen a tagság szinte egyhangúlag Papp Istvánt választotta meg új elnökének. A szervezet összehívására azért volt szükség, mert a kormánypárt országos vezetése augusztusi körlevelében küldöttválasztó és tisztújító csoportülések lebonyolítását írta elő 2015. szeptember 4. és 18. között a helyi alapszervezetek számára. Hatvanban a közgyűlés összehívását a három alelnök kezdeményezte, mivel az alapszervezet korábbi elnöke, Szabó Zsolt 2015. szeptember 14-én súlyos autóbalesetet szenvedett, s kórházi ellátása miatt e kötelezettségének a megadott határidőig nem tudott eleget tenni. A szeptember 18-i határidő elmulasztása pedig a hatvani alapszervezet megszűnésével járhatott volna, erre is figyelmeztette levélben a hatvani szervezetet Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.
A csoportülésen a hetvenfős tagságból 39-en képviseltették magukat, a titkos szavazáson Papp István összesen 38 érvényes szavazatot kapott.
A Fidesz ügyrendi bizottsága több hibára hivatkozva érvénytelennek nyilvánította a közgyűlést, az alapszabály értelmében, így megszűnt a hatvani alapszervezet.

A hatvani Fidesz nyílt levelét itt olvashatja:

Nyílt levél Szabó Zsolt választókerületi elnöknek

Tisztelt Elnök Úr!

Önnel együtt, mint a hatvani Fidesz volt alapszervezetének tagjai, mi is megdöbbenve értesültünk arról, hogy alapszervezetünk megszűnt. Autóbalesete következtében Ön nem tudta határidőre összehívni a hatvani Fidesz tisztújító gyűlését, mely így – kifutva a tisztújításra adott 2015. szeptember 18-i határidőből – mindenképpen megszűnt volna. Ennek elkerülése végett mi magunk hívtuk össze a tisztújító ülést, azonban annak eredménye – adminisztratív hibák miatt – nem léphetett hatályba.

A helyi Fidesz tagjaiként, igyekeztünk megóvni a szervezetet és az elmúlt év munkájának eredményeit, azonban ebbéli igyekezetünk nem járt eredménnyel. Bár az ügyben minden érintett jóhiszeműen járt el, sajnos a helyi alapszervezet e szerencsétlen körülmény miatt, a Fidesz alapszabálya értelmében, úgy látszik nem volt menthető.

Mint Ön is tudja, a korábban az Ön elnöksége alatt működő alapszervezet tisztújítása során sajnos Ön nem lehetett az elnökjelöltek között, hiszen országgyűlési képviselői pozíciója összeférhetetlen a helyi szervezeti elnök tisztségével. Ennek ellenére hisszük, hogy Ön – mint eddig is – ezután is elkötelezett Hatvan és a város lakosainak érdeke mellett. Ennek szellemében kérjük, hogy működjünk együtt abban, hogy a helyi szervezet újra elláthassa feladatait!

Ennek érdekében kértük a döntéshozókat, hogy vizsgálják felül meghozott határozataikat és álláspontjaikat.

Amennyiben ezen eljárások nem vezetnek más eredményre, bízunk benne, hogy a választókerület alapszervezetének felállításakor minden helyi Fidesz tag meghívást kap majd – ahogyan azt a Fidesz Alapszabálya előírja. Ennek szellemében várjuk a meghívását abban a biztos tudatban, hogy a szervezet működésének biztosítása mindannyiunk és minden hatvani lakos közös érdeke.

Ön személyes érdekeit mindig is a hatvani polgárok érdeke mögé sorolta! Kérjük, tegyen most is így!

Üdvözlettel,

A hatvani Fidesz tagjai

2015. november 5.