A szabadban töltik az időt a gyerekek a Hajós Alfréd úti Bölcsődében. A május végi újranyitást követően sok szülő vitte be gyermekét az intézménybe. A veszélyhelyzet miatt hosszú szünet volt a bölcsődében, a szülőknek is elfogytak a szabadságaik, éppen ezért a bölcsődében nem lesz a már megszokott négy hetes leállás, egész nyáron nyitva tartanak. Azoknak a gyerekeknek, akik szeptembertől óvodába mennek, segítenek megkönnyíteni az átállást. – Az óvónők is át szoktak jönni, hogy megismerkedjenek a gyerekekkel, emellett ha tudjuk, és időnk engedi, mi is átmegyünk az ovikba a kicsikkel – fogalmazott Pappné Rádai Borbála intézményvezető.

Külön csoportokban játszanak a gyerekek a Hatvani Brunszvik Teréz Óvodában, hogy minél kevesebbet érintkezzenek egymással. Május végén újra megnyitottak az óvodák, szépen lassan minden visszatért a régi kerékvágásba itt is. Pető Lászlóné óvodavezető elmondta, nehéz időszak volt számukra is a leállás, éppen ezért nagyon örültek, hogy újra megnyithattak. Van, aki megteheti, hogy nem viszi óvodába továbbra sem a gyerekét, de aki a munka miatt nem tudja megoldani, azoknak a nyáron is lehetőségük lesz rá. – A megszokott nyári szünet idén elmarad, nem zárunk be most már szeptemberig, tehát folyamatos nyitvatartással üzemel az összes hatvani óvoda – tájékoztatott Pető Lászlóné.

A nyári menetrendnek megfelelően foglalkoztatják a gyerekeket, amennyi időt lehet, kint töltenek a szabadban. A nyári szünet alatt is fokozottan figyelnek a higiéniára, folyamatosan fertőtlenítenek, és a lehető leggyakrabban mosnak kezet a nevelők és a gyermekek is.