A hatvani Ady Endre Könyvtár sok kulturális program és könyvbemutató színtere. A nyári szezonban viszont a fiatalokra fókuszálnak az intézmény dolgozói. Június 24-től 28-ig szünidei foglalkozásokra hívják a kicsiket, ahol szabadtéri játékokkal készülnek a szervezők.

Sinkovics Erika kifejtette, hogy a nyár folyamán a szórakozásé lesz a főszerep, illetve változik a nyitva tartás is. – A könyvtár július 1-től 14-ig hétfőtől péntekig kilenctől délután öt óráig nyitva lesz. Szombaton és vasárnap az intézmény zárva tart. Augusztus 12-től 31-ig szintén ezekben az időpontokban várjuk az olvasni vágyókat. Július 15.-től augusztus 11.-ig zárva lesz a központi könyvtár. Ezen időszak alatt kölcsönözni az újhatvani fiókkönyvtárban lehet nyolctól tizenhat óráig – részletezte Sinkovics Erika, az Ady Endre Könyvtár igazgatója.

Az Ady Endre Könyvtár munkatársai már elkezdték szervezni az őszi könyvbemutatókat, ahol tehetséges írókkal és költőkkel találkozhatnak a látogatók. Az intézmény dolgozói a jövőben is arra törekednek, hogy több kulturális, rendezvényt bonyolítsanak le.