Az európai országok célkitűzése, hogy a sertésből készült termékeket népszerűsítsék a vásárlók körében. A vágóállat és hús terméktanács Magyarországon 2020-ig 5 kilogrammal szeretné emelni a sertéshúsfogyasztást. Hazánkban a közétkeztetésben és a kereskedelemben azon dolgoznak, hogy minél több emberrel megkedveltessék a fogyasztását. Ennek egyik állomása az volt, hogy az elmúlt évben 5-10 százalékkal csökkentették a termék árát. Jelenleg a félsertés kilogrammonként mintegy 450 forint.

Az iskolák menzái is beépítik a sertéshúst a menübe. Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Közétkeztetési Kft. ügyvezetője elmondta, a gyerekek menüjében minimum heti egyszer szerepel sertéshúsból készült étel.
– Bár a szelethúsok zsírtartalmát tekintve jóval kedvezőbb, a gyerekek mégis a szaftosabb pörkölteket preferálják – tette hozzá.

A sertéstartás már Magyarországon is alkalmazkodott az Európai Unió elvárásaihoz, így a sertések zsírtartalma minimálisra csökkent.

Kezdőképünk illusztráció, kép forrása: google.com