A Heves Megyei Építész Kamara által alapított „KULTURÁLT KÖRNYEZETÉRT” nívódíjat 2015. november 21-én, szombaton adták át a hatvani Grassalkovich-kastélyban, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum dísztermében.

A díjat 2009-ben alapították. A nívódíj alapításának célja a Heves megyében megvalósult színvonalas építészeti alkotások elismerése. A díj a megye környezetének építése, alakítása, értékmegőrzése érdekében kifejtett kimagasló egyedi alkotótevékenység elismeréséül adható. A díj kivételesen az előzőekben meghatározott célok megvalósítását szolgáló, kimagasló kollektív tevékenység elismeréséül is adományozható. Díjazott az lehet, aki az épített és/vagy természetes környezet alakításában kimagasló egyedi teljesítményt nyújtott.

A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum számára rendkívül nagy megtiszteltetés az esemény, hiszen

a díjat 2015-ben a Grassalkovich-kastély felújítása és kapcsolódó létesítményei tervezésében közreműködő építészek kapták.

A díjakat Báthory Csaba, a Heves Megyei Építész Kamara elnöke adta át Albert Tamás építészmérnöknek, Kiss-Gál Gergely építész tervezőművésznek, Kissné Járomi Irén és Kiss Gyula építészmérnököknek, Szabadics Anita táj- és kertépítészmérnöknek és Wittinger Zoltán építészmérnöknek.

epitesz_kamara

A Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum nevében Kirchkeszner Ágnes stratégiai igazgató – a látogatói vendégkönyv méltató bejegyzéseit idézve – köszöntötte az építészeket, majd egy különleges meglepetés produkció zárta az összejövetelt. Az egri Family Singers Énekegyüttest a nemzetközi komolyzenei életben egyedülállóan, egyetlen család tagjai alkotják: két nővér, gyermekeik és az egyik családbeli apa, aki maga is építész.