Nagy volt az érdeklődés a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub ünnepségén a Daliban. A közösség életében már hagyománynak számít a tagok név – és születésnapjainak megünneplése. Az eseményt a polgármester nyitotta meg. Horváth Richárd arra hívta fel a figyelmet, hogy a születésnap egy olyan alkalom, amit azokkal kell megünnepelni, akiket igazán szeretünk:    

 „Méltóképpen megünnepelni mindazt a sikert, ami már mögöttünk van. Én erre bíztatom most önöket. Ez a nap most erről szól: az ünneplésről, a sikerekről, a jókedvről.”  

A tagok közös ünneplése már tradíciónak számít a klub életében – mondta Berkes Jánosné a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub vezetője:    

 „A kerek évfordulósokat köszöntjük évente egyszer, ami azt jelenti, hogy a nullára és az ötre végződő születésnaposokat, illetve félévenként a névnaposokat is felköszöntjük. Ennek a megünneplésére kerül sor a mai napon.”    

Orbán Péterné így fogadta a köszöntést: 

„Mindenki örömmel veszi ezt a lehetőséget, én magam is. Bár, ha arra gondolok, hogy mennyi idő telt el, azért az, nem egy vidám dolog. Úgy kell felfogni, hogy örülünk, hogy ezt az életkort is megéltük és együtt tudunk ünnepelni.”   

A megnyitó után a klubtagok műsora következett, majd a szervezők házi készítésű csokoládétortát adtak át ünnepelteknek. Mindezek után pezsgőzéssel és egy kiadós ebéddel folytatódott az esemény.  

Fotó: Albert Péter