Múlt héten ismét összegyűltek a térség nyugdíjas klubjai, hogy vidám, tradícionális műsorokkal szórakoztassák egymást. Idén már 22. alkalommal rendezték meg a Kistérségi Hagyományőrző Fesztivált és Szüreti felvonulást, ezúttal a Nagy Endre Rendezvényterem adott otthont az eseménynek. – Nagy öröm számunkra, hogy már ennyi éve sikeres ez a program, hiszen itt a nyugdíjas klubok rendszeresen összegyűlhetnek és közösen ápolhatják a hagyományokat. Idén 170 vendég vesz részt ezen a programon, a térségből több csoport is műsorral készült – részletezte Valló Ede főszervező.

A programot Horváth Richárd polgármester nyitotta meg. – Az idősebb generációknak csakis tiszteletet és köszönetet mondhatunk, hiszen ők azok akik korábban sokat tettek ezért a városért, az országért, a világért. Ezért méltán jár nekik a hálánk, hiszen nélkülük szegényebb lenne az életünk – mondta a városvezető, aki nagyon jó szórakozást és feltöltődést is kívánt az egész napos eseményre.

A megnyitó után elkezdődtek a nyugdíjas klubok műsorai, többek között felléptek csoportok Hortról, Gyöngyösről, Hatvanból, Vámosgyörkről és Karácsondról is. De nemcsak az idősebb generációk szórakoztatták a közönséget, hiszen a fiatalabbak is színvonalas hagyományőrző műsorokkal képviseltették magukat. – Mi Hortról érkeztünk, én már tíz éve néptáncolok. Nagyon szeretem ezeket a fellépéseket, nyáron is sok helyen jártunk a közösséggel. Fontos a hagyományőrzés, a horti népviseletet is szívesen hordjuk ezeken az alkalmakkor – mondta Horváth Barbara, aki népdalokat is énekelt a programon.

Ebéd után szüreti felvonulással folytatódtak a programok, majd aztán kezdetét vette a  késő délutánig tartó mulatság.

Fotó: Bátor Henrietta