A kisebb kereskedelmi egyéges polcaira is megérkeztek a mikuláscsokik Hatvanban. A hagyományos piros színű ruhába öltöztetett figurák mellett, mosolygó arany színű termékek is megtalálhatók a boltokban. Az elmúlt napokban beindult az igazi roham, mindenki a csokimikulásokat, vagy a csomagokat keresi. A vásárlók pedig tudatosabbak, a legtöbben inkább a minőségi termékeket vásárolják. Magyarországon a legnépszerűbb továbbra is a klasszikus tejes változat, de az étcsokis verzió iránt is egyre nagyobb az érdeklődés.

A csokimikulások idén valamennyire drágultak, de a tavaszi gyártás miatt nagyobb áremelkedés csak a következő szezonban várható – mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára.

” Magyarországon évente nagyjából 8 millió darab csokimikulást vásárolnak. Az árak idén nőttek, de nem drasztikus mértékben. Ennek az az oka, hogy a csokimikulásokat és szaloncukrokat, vagyis jellemzően a téli szezon édességeit már tavasszal legyártották, így a következő évben lehet számítani majd nagyobb áremelkedésre. ” – részletezte.

A főtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig legális forrásból vásároljuk ezeket a termékeket, mert akkor biztosak lehetünk abban, hogy jó minőségű csokimikulást kapunk.