Múlt héten szezonzáró edzést tartottak az FC Hatvan ovifoci szakosztályában, a gyerekek önfeledten rúgták a bőrt még a hűvös időben is. A koronavírus-járvány az óvodai sportéletbe is jelentős változásokat hozott idén, de az FC Hatvan edzőinek és szervezőinek köszönhetően egészen késő őszig megoldható volt a gyerekek sportoltatása.

– Ezek az edzések rendszerint az óvodákban zajlanak, de a vírushelyzet miatt ez most másképp alakult. A gyerekeket kisbusszal hoztuk el az FC Hatvan pályáira heti két alkalommal, az edzéseket a szabadban tartottuk meg – közölte Nagy Ádám, az egyesület sportmenedzsere. Hozzátette: az ovifoci már harmadik éve zajlik nagy sikerrel az egyesületnél, idén már csaknem 36 gyerek sportolt rendszeresen a klubban.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az utánpótlás nevelést egyre többen veszik komolyan, mert nemcsak a gyerekek, de a szülők és az óvodai szakemberek is lelkesen közreműködnek abban, hogy a gyerekek rendszeresen részt vehessenek az edzéseken. A tervek szerint a szezon jövő tavasszal folytatódik.

Fotó: Albert Péter