A Csűrdöngölő Kulturális Egyesület megrendezte a Széna vagy szalma? elnevezésű vetélkedő döntőjét. A Grassalkovich Művelődési Házban és a kastély kertjében zajló programon a legkitartóbb csoportok személyesen mérhették össze erejüket, bátorságukat, furfangjukat és leleményességüket.

Kántor Szilvia, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület szakmai vezetője elmondta, a néprajzi megmérettetésre több mint 150 gyermek jelentkezett, az elődöntők pedig online zajlottak. – Levelező formában kezdtük el a vetélkedőt, ugyanis a pandémia miatt nem tudtunk találkozni a gyermekekkel. Az első feladatban kvízkérdésekre kellett válaszolni, ezt követően pedig egy népdalt kellett feldolgozni és előadni – részletezte Kántor Szilvia, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület szakmai vezetője.

Az egyesület célja ezekkel a rendezvényekkel az, hogy a hatvaniakhoz közelebb hozza a helyi népszokásokat, megismertesse és népszerűsítse azt a hiedelemvilágot, ami lassan kiveszik a hétköznapjainkból. A néprajzi vetélkedőn díjazták a legjobban teljesítőket, így a legügyesebb csapat elnyerhette a Hatvan Város Címzetes Virtustársulata címet.