Nagy volt a nyüzsgés a Vörösmarty téri Óvodában, ugyanis családi napot szerveztek az intézményben. Az udvar teljesen megtelt a szülőkkel és gyerekekkel, akik interaktív programokon vehettek részt. Sármányné Őszi Krisztina az óvoda vezetője elmondta, hogy nyolcadik alkalommal szervezik meg ezt az eseményt, aminek a kikapcsolódás mellett a közösségépítés a célja. – Szeretnénk, hogy mindenki jól érezze magát nálunk, így lehetőséget kínáltunk arra, hogy a szülők és gyermekeik is kikapcsolódjanak. Az esemény témája a zene, így főként ezzel kapcsolatos feladatokat állítottunk össze – emelte ki.

A rendezvényen több programmal várták a vendégeket, így volt csocsózási lehetőség, valamint különböző kézműves foglalkozásokon és arcfestésen is részt vehettek a látogatók, emellett vetélkedőkben és csoportos versenyeken is kipróbálhatták magukat. Továbbá az intézmény udvarán óriás buborékokat is készíthettek a gyerekek és népi játszótéren szórakozhattak.

Az óvoda csatlakozott a „Gyereket a magasba!” akcióhoz is, melynek mondanivalója, hogy a kicsik a jövőnket jelentik. Ezért az eseményen egy flashmob formájában a szülők körben állva, táncolva az ég felé emelték gyermekeiket.

Fotó: Albert Péter