Szombaton minden a játékról és az önfeledt szórakozásról szólt a Vörösmarty téri Óvodában, ugyanis családi napot rendeztek az intézményben. Az udvar teljesen megtelt a gyerekekkel és szülőkkel, akik többféle interaktív program közül válogathattak. Sármányné Őszi Krisztina az óvoda igazgatója elmondta, hogy kilencedik alkalommal szervezik meg ezt az eseményt, melynek közösségépítés a célja. – Azt tapasztaljuk, hogy a szülők nagyon szeretik a családi napunkat és szívesen jönnek el hozzánk. Évről-évre egyre jobban látszik, hogy ez a rendezvény jobban összekovácsolja a családokat – részletezte.

 Lőrincz Áron elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a családi napon, több játékot is kipróbált. –Tetszett az ugrálóvár és fociztam is a barátaimmal, ami nagyon jó volt – mondta. Nikli Sára Hanna, mint mondta, már nagycsoportos és hamarosan elhagyja az óvodát, ezért igyekszik minden percet aktívan tölteni az intézményben.– Csillámtetoválás is készítettek nekem és sokat játszottam a mai nap – fogalmazott.

A rendezvényen több programmal várták a vendégeket lehetőség nyílt például kézműves foglalkozáson részt venni, de ügyességi feladatokban is kipróbálhatták magukat a családok. Továbbá volt csocsózási lehetőség, és arcfestést valamint csillámtetoválást is kérhettek a gyerekek. Mindezek mellett volt népi játszótér is, ahol fából készült régi, hagyományos játékokkal ismerkedhettek a kicsik.

Fotó: Albert Péter