Izgalmas meccsek helyszíne volt kedden és szerdán a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola jégpályája, ugyanis nemzetközi lánykupát szerveztek a fiataloknak. A versenyen négy, tanulókból álló csapat játszott. A legtöbben rutinosan siklottak a jégen, hiszen az általános iskolában már évek óta eredményesen működik a jégkorongsport szervezése. Szőke Attila, a Hatvani Gigászok edzője azt mondta: fontosnak tartja a mozgást, főleg a mai, digitális eszközökkel teli világban. A jégen való sportolás pedig az asztmás, vagy asztmatikus tünetekkel rendelkező gyerekekre is jó hatással van. 

Rengeteg asztmás, allergiás gyerek van ma Magyarországon, a jégen viszont nincs pollen. A gyerekek, akik 10 évvel ezelőtt elkezdtek jégkorongozni, kinőtték ezt a betegséget. Szerintem ez egy remek sport, amit lányok is előszeretettel választanak. Remélem ezek a fiatalok tovább viszik majd a sportolás szeretetét.”

A lányok remek mérkőzéseket játszottak, győzni akarásuk és lendületük egy pillanatra sem csökkent. Végül szerdán a lánykupa díjait Horváth Richárd polgármester adta át. A Hatvani Gigászok csapata rendszeresen edz és a jövőben is azon dolgoznak majd, hogy még nagyobb sikeresek érjenek el.

Fotó: Rozgonyi Dezső