Egy tál tele vízzel, némi szappan, rengeteg nemez és jó pár ügyes kéz. Ez az alapja egy magyar hagyományokra épülő kézművesfoglalkozásnak. Nemrégiben pedig a Galgamenti Művészek Egyesülete Szent György napjához illeszkedően ilyen programot tartott a művelődési házban. A gyermekek sorra gyártották az egyedi alkotásokat. A rendezvénynek pedig épp ez a célja, hogy megszólítsa őket és alkotásra buzdítsa a fiatalokat – részletezte Kántor Szilvia, az egyesület alelnöke.

A mesemondás pedig a jeles alkalom kapcsán elsősorban az állatokról szólt. A programon résztvevők kicsit rá is hangolódhattak a júniusi Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválra, amit az elmúlt évhez hasonlóan, most is megtartanak a városban. – Szerencsére óriási az érdeklődés a rendezvényre, az osztálykirándulásos napra már ezren regisztráltak, emellett a szombatot és a vasárnapot is kibővítettük – avatott be Pintér Zsolt szervező.

A népmesefesztivált június 9-10 között szervezik meg, de a népi játékokkal és hagyományokkal még május 25-én is lehet találkozni a művelődési házban, ahol a pünkösdi királyság lesz a téma.