A szolgáltatás biztosítására két báziskonyhát üzemeltet a Hatvani Közétkeztetési Kft., melyek majd 40 éve kerültek kialakításra. A cég megalakulása óta lépésről lépésre korszerűsíti az épületeket, a technikát és a technológiát, hogy kifogástalanul megfeleljen a konyha az előírásoknak. Több ellenőrzés lezárult a szorgalmi időszak kezdetétől, a Nébih különböző területi szervezetei és az ÁNTSZ részéről, ezen bejárások alkalmával a főzőkonyhák megítélése nem esett kifogás alá.

– Természetes, hogy az üzemeltetés folyamán adódnak hibák, de ezek az ellenőrzések pont arra szolgálnak, hogy erre felhívják a figyelmünket, és mi minél gyorsabban kijavítsuk ezeket – hangsúlyozta Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Közétkeztetési Kft. vezetője.

A Nébih november 26-i ellenőrzése során a kifogásolt tétel – amely 30 kg húsos csont és 80 kg kockázott sertéshús volt – egy órával az ellenőrzés előtt érkezett be a hatvani főzőkonyhára. A termékek frissek és jó minőségűek voltak. A 3 kg füstölt szalonna egy rendezvényről maradt, a napi ellátásban ilyen alapanyagot nem használ a Hatvani Közétkeztetési Kft.

– A jegyzőkönyvben rögzítettek alapján a jelölés hiányosságát állapították meg. Sajnos a hatóság nem fogadta el az árura helyezett szállítólevelet, amely a nyomon követhetőséget bizonyította. A jelölés hiányosságát azonnal jeleztük a beszállító felé, melyet az elfogadott, és a készítményt nem számlázta le.

A húsok minősége kifogástalan volt, azonban nem voltak a szabályozás szerint jelölve, tehát kizárólag adminisztrációs hiba történt.

A határozatról és az intézkedési tervről tájékoztattuk Hatvan város polgármesterét – ismertette a Hatvani Közétkeztetési Kft. vezetője.

Minden más hiányosságot, amelyet megállapított a Nébih – tálalópult alján lévő rozsdásodást, az ajtófélfák sérülését, a mennyezet festését – még a határozat megérkezése előtt javították a konyhán.

– A szolgáltatást igénybe vevők részéről az ellátás megítélése pozitív, és a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a törvények és szakmai előírások maximális betartása mellett jó ízű, egészséges ételeket biztosítsunk vendégeink számára – fogalmazott a Hatvani Közétkeztetési Kft. vezetője.

kezdőkép forrása:google.hu