Szombaton sorsdöntő találkozón az FC Hatvan a listavezető Eger SE ellen lépett pályára a népkerti műfüves pályán. Az FC Hatvan legkisebb futballista lányai kísérték fel a csapatokat a kezdéshez. A 30. percben az egri csatár, Benke megütötte a hazai védőt, Katonát. Az asszisztens jelzésére a játékvezető kiállította a durva szabálytalanságért a csatárt, így az Egriek 10 főre fogyatkoztak. Ezután a vendégek teljesen védekezésre rendezkedtek be, szórványos támadásaik hamar elhaltak. A 71. percben a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Egy szöglet után Gresó lő keresztbe, Aszódi belekap és a kapufáról visszapattanó labdát Lakatos kotorja a hálóba. Ezzel a kapura eddig veszélytelen Eger vezetést szerzett. A hátralévő időre a vendégek még jobban betömörültek.

A csapat mindent megtett a győzelemért, keményen harcoltak a hatvaniak. Azonban a 75 százalékos labdabirtoklási arány is kevés a győzelemhez, ha a gólok elmaradnak. A védelmi hiba miatt, a három pontot az egriek vihették haza. Szombaton 15 órakor Besenyőtelken lesz a következő mérkőzés.

 

 

Heves megyei I. osztály, 18. forduló:

 

FC HATVAN–EGER SE 0–1 (0–0)

Hatvan, 400 néző. Vezette: Janitz Gergő (Kányási, Deme).

HATVAN: Aszódi – Uj, Tóth M. (Sárközi, 80.), Katona R., Karácsony – Rjaskó (Simon M., 62.), Bárkányi, Ács Á., Kész – Czibolya, Yannick (Szabó R., 72.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

EGER: Bollók – Debreceni, Lakatos B., Mikolka, Busai – Gresó (Galambosi, 86.), Titkó (Vajda, 70.), Farkas K. – Antal (Balogh M., 83.), Benke, Fekete V. (Balogh R., 91.). Játékos-edző: Vígh Ferenc

Gólszerző: Lakatos B. (71.)