A hosszú téli szünet után a Balassagyarmat ellen hazai pályán kezdte meg a tavaszi meccssorozatot az FC Hatvan. A hatvaniak között a télen újonnan igazolt játékosok közül Cellár Jaroslav, Markos Marcell és Sárosi Soma is a kezdőcsapatban kapott helyet, a negyedik új csapattag, Juhász György öt sárga lapja miatt azonban eltiltását töltötte. Továbbá nem ülhetett le a kispadra az új edző, Gabala Krisztián sem, aki még októberben, a BVSC edzőjeként kapott eltiltást és most tölti le.

Nem indult jól a találkozó a hatvaniak számára, a 13. percben egy visszapasszolt labdát Tóth Levente Milán lőtt kapura ballal a 16-os jobb sarkától, bombája pedig védhetetlenül landolt a jobb felső sarokban (0–1). Az első félidő további részét a küzdelem jellemezte, az FC Hatvan előreívelésekkel és beívelésekkel próbálkozott, de veszélyt nem okozott a gyarmati kapu előtt. A 36. percben Nagy Tamás indításával Szita Bence került helyzetbe, estében kapura lőtt, Cellár azonban lábbal, bravúrral védett. A szünet előtt még Tóth Levente Milán 30 méteres emelését fogta biztosan Cellár.

– Az első félidőben megilletődöttek voltunk, ami ezen a szinten nem megengedett. Példa erre, hogy a jobb oldalon háromszor is megbontottak minket. El kell ismerni, hogy az első játékrészben gyönyörű gólt szerzett az ellenfél. A szünet után feljavultunk és legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Három vitatott játékszituáció is volt a találkozón, de a játékvezető egyiknél sem ítélt büntetőt – közölte Gabala Krisztián.

A fordulós után Sárközi Szabolcs esett el a 16-oson belül gyanús körülmények között kétszer is, de a játékvezető sípja néma maradt. A 68. percben Tóth Levente Milán baloldali beadását Gál Márk rosszul találta el, a labda a hatvani kapu felé irányult, de kapusunk, Cellár résen volt és megfogta a játékszert. A ráadásban aztán kétszer is megvolt az esély az egyenlítésre – elsőként a 92. percben egy szabadrúgást az előrejövő Cellár fejelt mellé, majd egy perccel később a szögletből beívelt labda lecsorgott Markos Marcellről, a játékszer Sárközi elé került, aki 8 méterről, nagy helyzetben lőtt kapura, de lövését nagy bravúrral védte Iváncsik.

A vereséggel az FC Hatvan visszacsúszott a táblázat 17. helyére, de természetesen még semmi nincs veszve. Folytatás és javítási lehetőség vasárnap 14:30-tól a Tiszafüred otthonában.

Forrás: FC Hatvan közleménye