Február 15-ig már nagyjából minden érintett családhoz megérkezett az adó-visszatérítés. Azok kapták meg automatikusan, akiknek a NAV ismerte a személyes adatait. A kormány így több mint 600 milliárd forintot fizetett ki a gyermeket nevelő szülőknek. Ám vannak többen is, akikhez nem érkezett meg a várt összeg, dr. Paskujné Pifkó Mónika, a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság kommunikációs referense ezzel kapcsolatban kiemelte, ők sem estek el a visszatérítéstől. – Ha valaki a nyilatkozatát nem adta be december 31-ig, az szja-visszatérítést a 21SZJA jelű bevallásban igényelheti, az adóbevallási tervezet kiegészítésével vagy önállóan benyújtott bevallásban – tájékoztatott.

A NAV a kiszámított és az automatikusan kiutalt szja-visszatérítés összegét feltünteti a személyijövedelemadó-tervezetben, ezek már most március elsejétől megtekinthetőek az eSZJA felületen.

Ám, ha valaki dolgozott és adózott is 2021-ben, kitöltötte a nyilatkozatot, ennek ellenére nem jött meg az szja-visszatérítése, akkor érdemes utánajárnia. A NAV elérhető az 1819-es infóvonalon vagy a 0680202122-es telefonszámon, illetve e-papíron is.