Hónapokkal ezelőtt a hatvani önkormányzat munkatársai, – az egyesület akkori tagjaiként – Lestyán Balázs alpolgármester és Borbás Zsuzsanna, a Média-Hatvan vezetője adatokat kért a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület működéséről, mivel az közfeladatot ellátó szervezetnek minősül. Olyan kérdésekre várták a válaszokat, hogy a társasági adóról szóló törvény alapján milyen célra kapott támogatásokat az egyesület és azokkal hogyan számolt el, kik és mennyi tiszteletdíjat kaptak az egyesületben, milyen eszközöket, gépjárművet, telefont kaptak, emellett a szerződések és a beszámolók részleteire voltak kíváncsiak.

Válaszok azóta sem érkeztek, ugyanakkor az adatkérést követően az Antalóczy Péter és Szombati Lajos nevével fémjelzett vezetés kirúgta az egyesület soraiból Lestyán Balázst és Borbás Zsuzsannát.

A kézilabda egyesület vezetése idén tavasszal állt elő azzal, hogy borítja a megállapodását a hatvani önkormányzattal, miután  hosszú és kemény munka után elkészült a városi sportcsarnok. Eszerint 70 százalékban a kézilabdások, 30 százalékban pedig az önkormányzat rendelkezhetne a létesítményről. Az egyesület azonban a saját tulajdonában és nem a városéban akarja tudni a csarnokot.

Továbbra is kérdéses, hogy a sportcsarnok körül kialakult jogvita milyen módon oldódik fel, egyelőre azonban a  HKSZSE által indított jogi eljárások indokolatlannak bizonyulnak.

Az ügyről szóló beszámolóink után az Antalóczy Péter és Szombati Lajos által vezetett sportszervezet Facebook-oldalán többször arról írtak, hogy szerintük a polgármester és a városi média rágalomhadjáratba kezdett ellenük, a bíróság első fokon azonban kimondta, nem történt ilyen. Több sajtóhelyreigazítást is kértek. Ugyanakkor ezeket lesöpörte a bíróság, az egyik esetben elutasította a kérelmet, a második esetben pedig olyan jogi hibák voltak a keresetlevélben, hogy el sem indult a per.

Mindemellett pedig birtokvédelmi eljárást is indított az egyesület az önkormányzattal szemben, mert szerintük korlátozták őket, hogy megközelítsék a sportcsarnokot. Az ügy a lőrinci jegyzőhöz került, aki elutasította a kérelmet.

– Számunkra nagyon fontos a törvényesség, ezt nem csak magunktól, de a partnereinktől is megköveteljük. Nem értem, az egyesület vezetése miért fordított hátat a városnak. A jogi eljárásokon alapuló támadásik csak elveszik az erőt és az időt egy valóban fontos ügytől, hogy végre rendezetten megnyithasson a sportcsarnok. Azt remélem, hogy az egyesület vezetése, Antalóczy Péter és Szombati Lajos ismét a sportra koncentrál majd, nem a város támadására és a csarnok körüli hercehurca fokozására. Hatvan és a hatvaniak gazdagabbak lesznek egy csodás létesítménnyel, de ezt az ügyet csak szabályosan és a város érdekeit szem előtt tartva zárhatjuk le. Mi ezt képviseljük – fogalmazott Lestyán Balázs.

Az alpolgármester azt mondta: az is kiderült a sportszervezet közgyűlésén, hogy a kézilabda egyesületnek az elmúlt évekkel ellentétben már csak 12 döntéshozó tagja van, jórészük pedig az elnök, Antalóczy Péter és Szombati Lajos alelnök családtagjai vagy munkatársai. – A tagság többi részének hivatalosan nincs beleszólása az egyesület ügyeibe, számomra megdöbbentő, hogy kizárólag egy érdekkör érvényesíti az akaratát a szervezeten belül – tette hozzá Lestyán Balázs.

Az alpolgármester hangsúlyozta: szeretnének újra tárgyalóasztalhoz ülni a HKSZSE vezetőségével annak érdekében, hogy a sportcsarnok a törvényeknek megfelelően, stabil keretek között, a hatvaniakat szolgálva működhessen. – Ez a csarnok a hatvaniaké, a város vagyona, nekünk pedig az a dolgunk, hogy megvédjük – mondta Lestyán Balázs.