Az elmúlt napok esőzései nagymértékben megnehezítették a Vadfarmon dolgozók munkáját. Bár a területre való bejutás kissé körülményes, az állatok nincsenek veszélyben.

– Állandó kapcsolatban vagyunk a vízügyi igazgatóság munkatársaival, így akár percről percre értesülhetünk egy esetleges árvíz kialakulásáról. Természetesen erre az eshetőségre már meg van a mentési tervünk – fogalmazott Tímár Dávid, a Vadfarm vezetője.

A Zagyva Hatvannál jelenleg 202 cm-nél áll. Szilágyi Attila, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság igazgatója elmondta, a szakemberek minden lehetőségre fel vannak készülve, így a lakosságnak nem kell tartani árvízveszélytől.

A mai esőzés még emelni fogja a vízszintet, de az elkövetkezendő napokban a csapadék mennyisége csökkenni fog. Előreláthatóan az elsőfokú árvízvédelmi készültség fölé fog emelkedni a víz szintje, így erősebb megfigyelőszolgálat fog dolgozni a városban. A Zagyva víztározóival azonban tudják szabályozni ezt a mennyiséget. A hétvégén már elindulhat az apadás, így 2-3 nap múlva elmúlik az árhullám Hatvanban.