Dalok, tapsok, közös éneklések hangjai szűrődtek ki szombat délelőtt az Ady Endre Könyvtár egyik terméből, művészetterápiás csoportfoglalkozást tartottak ugyanis az Art Cafe Hatvan Egyesület tagjai. A célcsoport ezúttal a fogyatékkal élő fiatalok, az egyesület eseményei elsősorban most őket célozzák meg.

Ürmös László brácsaművész elmondta: az Art Cafe Hatvan Egyesület 2020-ban jött létre azzal a szándékkal, hogy tevékenységi körükben kiemelt szerepet kapjon a fogyatékkal élő fiatalok megsegítése, társadalomba való integrálása.

A mostani programsorozat egy pályázat keretein belül valósul meg. Január végén indultak a művészetterápiás találkozók, de lesznek még közös kirándulások, sőt egy nyilvános színpadi előadást is terveznek a fiatalokkal tavaszra. – A találkozóinkon többnyire a zene köré épül minden, a programok elsősorban a Diótörő mondanivalóját dolgozzák fel a művészetterápia eszközeivel. A fogyatékkal élő fiatalok olyan kérdésekkel szembesülhetnek, hogy ki vagyok én, hogyan tudom bemutatni magamat a világban, illetve belső vívódásaikkal is szembesülhetnek. Ez egy hiánypótló programsorozat, ahol a csapat tagjai jobban meg tudják ismerni magukat és akár a társadalomba is könnyebben integrálódhatnak – részletezte Ürmös László, az Art Cafe Hatvan Egyesület elnöke.

Hozzátette: a zenés programok mellett a Grassalkovich Művelődési Ház tagjai kézműves foglalkozásokat is tartanak, ezzel is hozzájárulva a fiatalok fejlődéséhez, önkifejezésük megtalálásához.

Fotó: Albert Péter