Közmeghallgatással indult a január végi testületi ülés, majd ezt követően a képviselők áttértek a további napirendi pontokra. A város most is támogatja a tűzoltók, a mentősök és most már a rendőrök úszáslehetőségét, így a kéklámpások zárás után ingyenesen használhatják az uszodát és a strandot kondíciójuk megőrzésének érdekében.

Kultúrtörténeti pillanat – így fogalmazta meg Horváth Richárd azt, hogy 63 darabból álló Munkácsy-gyűjtemény érkezik a városba. Ahhoz azonban, hogy a Hatvany Lajos Múzeum megfelelő teret tudjon biztosítani ennek a kiállításnak, több átalakítást is el kell ott végezni. Így például a klímát is fejleszteni kell, kamerarendszert kell kiépíteni és az őrzést is meg kell oldani. Ezeknek köszönhetően azonban a jövőben több nagy tárlatnak is helyet tud majd adni a múzeum. Most, az ülésen, a képviselők egy keretösszeget szavaztak meg, amiből mindez megvalósulhat.
A képek március 9-én érkeznek, a tervek szerint pedig március közepén nyit és három hónapig látogatható lesz. Emellett az ülésen szó volt arról is, hogy több nagy beruházás érkezik a városba, megvalósul az M3-as autópálya fel- és lehajtója az ipari parknál, emellett újabb többmilliárdos cég építkezne itt. Döntöttek több alapítvány támogatásáról, egy 100 százalékos támogatottságú Bethlen Gábor pályázatról, valamint a város virágosításáról is.