Hivatalosan is átadták az Albert Schweitzer Kórház legújabb fejlesztéseit. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ konzorciumi vezetésével létrejött beruházás keretein belül elkészült az MRI vizsgáló – a hozzá tartozó leletező, előkészítő, technikai, illetve öltöző helyiségekkel együtt –, mintegy négyszázmillió forintból. Az új MRI készülékkel korszerűbbé válik a betegellátás a kórházban. Dr. Deczky Zoltán az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-Közép Magyarországi Térségi Igazgatóságának igazgatója rámutatott, hogy ez a fejlesztés a térségben lévő kórházak közötti ellátásszervezést is megkönnyíti, szorosabb együttműködésre sarkallja az intézményeket. Véleménye szerint Hatvan ezzel a mostani készülékkel sok szempontból felzárkózott Budapesthez betegellátás tekintetében.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: a magyar egészségügy csak akkor tud megfelelő fejlettségi szintre lépni, ha a mostanihoz hasonló beruházásokat tudnak átadni. Kiemelte: a modern készülékek segítik az ellátást, a MRI készülék pedig a diagnosztikai vizsgálatok zászlóshajójaként egyszerűbbé teszi azt.

Stankovics Éva, a kórház főigazgatója szerint az MRI készülék jelentősége abban rejlik, hogy három járást szolgál ki, az ott élőknek könnyíti meg a kezeléseiket.

– A radiológiai osztály fejlesztésére ezzel a beruházással felkerült a korona. A teljes képalkotó diagnosztikai egység a kórház főépületének földszintjére került, ezzel is lecsökkentve a betegutakat és biztonságosabbá téve a betegellátást – fejtette ki.

Dr. Palotai Andrea, a radiológia osztály osztályvezető főorvosa rávilágított: az idegrendszeri, az ízületi és a traumatológiai betegségek kezelését is nagyban megkönnyíti a most átadott MRI készülék.