Idén még népszerűbb volt a strand a tavalyi évhez képest. Többször volt ezen a nyáron hőségriadó, ezekben az időszakokban egy órával tovább lehetett használni a medencéket.

Mozgalmas szezont zár a strandfürdő, ugyanis ebben az évben teljesen megújult a 33 méteres úszómedence, nemcsak a burkolatot cserélték le, a környezetét is korszerűsítették. Több tábor helyszínéül szolgált a hatvani strand, így például a Hatvani Gigászok, az FC Hatvan kézilabdacsapata, valamint a MATE-GEAC Valkai Ági Vízilabda Akadémia növendékei is itt edzettek. Szinkronúszó bemutatót is tartottak, melynek keretében az Eger Városi Úszóklub sportolói mutatták meg tehetségüket a vízben.

Szegedi Zoltán, az uszoda-strand ágazatvezetője elmondta, hogy a jövő szezonra is készülnek újítással. – A közösségi költségvetésből a hatvaniak megszavazták a csúszdát. Hamarosan eljön egy csúszdakivitelező cég képviselője, majd szakemberek jönnek és megnézik, hogy az elképzeléseink ténylegesen kivitelezhetők-e. Elindult ez a projekt, várjuk, hogy mi lesz a végeredmény. Nagyon szeretnénk, ha jövő nyár elejére elkészülne a csúszda és használhatnák a vendégek már a szezon elejétől – tette hozzá.

Augusztus végével bezár a fürdő az idei szezonra, de szeptember 5-étől nyit az uszoda. Ezzel egy időben továbbá igénybe lehet venni a szaunát és a gőzkabint is.