Április 23-án, szombaton ismét megrendezik Hatvanban a Futófesztivált és Egészségnapot. A futamokon az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály rajthoz állhat, nevezni szombaton reggel nyolc órától lehet a DISZI parkolójában.  – A fesztivállal az a célunk, hogy megszerettessük az aktív sportolást, versenyzési lehetőséget és programokban gazdag egészséges felüdülést biztosítsunk a résztvevőknek. Most is több településről várjuk a nevezőket – tájékoztatott Tarsoly Imre, az Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

Idén a Futófesztivál kibővül az I. Hatvani Félmaratonnal.  – Sokan gyorsan teljesítik a 4 kilométert, így nekik szerettünk volna egy hosszabb távval kedvezni, ezért szerveztük meg a félmaratont. Így a hatvani és a környéken élő futók most már egy ilyen távon is tudnak versenyezni – mondta el Hevesiné Tábit Adél, BSI futónagykövet. Az előnevezés lezárult, de a helyszínen 8 órától 10 óráig még lehet jelentkezni, ennek díja 4000 forint.

terkep[1]

A Futófesztivállal párhuzamosan szűrővizsgálatokon is részt vehetnek az érdeklődők. A jelenlévők megmérethetik a vércukrukat, a koleszterinszintjüket, valamint a vérnyomásukat is. Emellett hallásvizsgálat, életmód-tanácsadás és BMI meghatározás is lesz a vizsgálatok között. Lehetőségük nyílik a résztvevőknek vért adni, illetve a szenvedélybetegségekről tájékozódni.

Legfrissebb plaki

terkepek_felmaraton_JPG

 

 

Lezárásokra kell számítani

Szombaton 8 órától az ESZC Damjanich János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma (Mikszáth téri) parkolót 18 óráig lezárják. Ezen kívül a fesztivál ideje alatt nem lehet közlekedni a Madách utcában, Hatvany Irén utcában, Hatvanas utcában, Csaba utcában, Széchenyi utca egy részén, Köztársaság utcában, valamint a Mártírok útján a Honvéd utcáig szakaszos lezárásra kell számítani. Az I. Hatvani Félmaraton a Vécsey utca, Csaba utca, Köztársaság utca Hatvan-Boldog kerékpárút útvonalat érinti, emiatt a Hatvan-Boldog kerékpárutat 12 órától 17 óráig lezárják.

futófeszt lezárás