A kéményben csaknem egy méter hosszan izzott a lerakódott égéstermék Boldog Cinka Panna útján. A hatvani hivatásos és a boldogi önkéntes tűzoltók vonultak az esethez, a füstelvezető falát a parázsló részektől megtisztították és átszellőztették az ingatlant. A kéményt ellenőrzésig nem szabad használni. A ház rendelkezik más fűtési lehetőséggel is – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres melléképület szerda éjjel Rózsaszentmártonban, a Kölcsey Ferenc úton. A tüzet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók több oldalról, vízsugarakkal fékezték meg. Az egységek négy embert kimentettek a tűzzel érintett és a szomszédos épületekből. Oltás közben három gázpalackot találtak, melyeket hőhatás ért. Megelőzve a robbanásukat mesterlövész kilőtte a túlhevült palackokat, az eset során senki nem sérült meg.  

Összeütközött két kisbusz az M3-as autópálya 91. és a 92. kilométere között, Nagyfüged közelében csütörtök hajnalban. Az egyik jármű egy hagymát szállító utánfutót vontatott, amely leszakadt és a rakománya mindkét oldalon az útra szóródott. A műszaki mentést végző füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd az útról letolták. A mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. 

Forrás: www.heves.katasztrofavedelem.hu

Fotó: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság