Hatvanba érkezett a világ egyik legnagyobb motoros márkájának budapesti vezetője. A látogatás célja az volt, hogy a városvezetéssel megbeszéljék az idei Open Road Tour eseményének a részleteit. A hatvaniak már tavaly is találkozhattak a városba érkező motorosokkal, akik összesen 500 kilométert tesznek meg Magyarország legszebb városait érintve.

A résztvevők Győrből indulnak el, május 17-én, a túra közben pedig Hatvanban is megállnak majd május 19-én a déli órákban – tájékoztatott a Harley-Davidson Budapest vezetője.  Hankó Ákos hangsúlyozta, az esemény célja, hogy népszerűsítsék az élménymotorozást és a biztonságos közlekedés fontosságára is felhívják a figyelmet. – Az egész Open Road gondolatnak rendkívül fontos része a biztonságos közlekedés, mert a motort is lehet biztonságosan vezetni. A száguldozó motorosokat mi magunk sem szeretjük, mint ahogy a közlekedés többi résztvevője sem. A célunk, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra és, hogy megmutassuk a hobbinkat a helyieknek, akik remélem, hogy örömmel várnak majd minket – részletezte.

Minden olyan esemény, amely után nagy az érdeklődés és szívesen fogadják a hatvaniak, az értékes a város életében – erre már Horváth Richárd polgármester hívta fel a figyelmet:

 „Ott voltam és láttam, hogy valóban sokan érdeklődtek a motorok iránt, és a gyerekeket is megfogta a látvány. Azt is el kell mondani, hogy nagyon jó hangulatban telt a tavalyi esemény, így idén is csatlakozik Hatvan az országos eseményhez. Ez olyan dolog, amire mindannyian büszkék lehetünk.”  

Az Open Road Tour szervezői azt kérik, hogy akik útjuk során találkoznak a motorosokkal, azok fogadják őket barátsággal. A kisebb forgalmi fennakadásokért cserébe pedig azt ígérik, jó hangulatot hoznak majd az utakra.