Az önkormányzat többféle támogatást biztosít a rászorulók számára a városban, ide nem csak a szociális ellátás vagy az ingyenes bölcsőde tartozik, hanem van szociális kártya is, amivel olcsóbban lehet vásárolni, de többen kapnak anyagi segítséget is. Most módosult a gyermekvédelmi rendelet a városban, ez alapján pedig többen és több támogatást kaphatnak.

A jövedelemhatár 30 százalékkal emelkedett, ezáltal pedig még több ember, még több család veheti igénybe ezt a támogatást. Ugyanakkor az összeg is emelkedett, méghozzá 50 százalékkal – jelentette ki Lestyán Balázs alpolgármester.

Hozzátette, a települési támogatás összege évente és családonként legfeljebb 15.000 Ft lehet. A módosítás értelmében immár azok a családok részesülhetnek a támogatásban, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 45.600 forintot, a gyermekét egyedül nevelő, három vagy több gyermeket nevelők esetében 51.300 Ft-ot, ahol pedig a szülők nyugellátásban részesülnek ott 48.450 Ft-ra módosult az összeg. Lestyán Balázs kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több embernek tudjanak segíteni, így már előkészítés alatt van, hogy ismét támogassák az első osztályos gyermekeket, a gyermeket nevelő családokat és a nyugdíjasokat.

Kezdőkép: archív