Az innovatív pedagógus konferencia célja a pedagógusok osztálytermi munkájának segítése az IKT-eszközökkel támogatott tanítást és tanulást segítő módszerek gyakorlati bemutatásával. A rendezvényen számos, a témát érintő előadást hallgathattak meg a jelenlévő tanárok, több jó gyakorlatot is bemutattak. A virtuális osztálytermek, a tablettel támogatott tanulás mellett arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy bemutassák, a számítógépes játékok és programok megkönnyíthetik a mai kor diákjainak oktatását.

A Microsoft Magyarország ebben támogatja az iskolákat, így hazánkban ingyen használhatják a diákok és a pedagógusok a Microsoft felhőalapú Office 365 programcsomagját. Emellett reagálva a diákok igényeire, az egyik kedvelt számítógépes játékuknak, a Minecraftnak elkészítették az oktatási kiadását, meglátva, hogy ennek a népszerű, kockákból álló, „világépítő” játéknak számos oktatási alkalmazása lehetséges.

A konferencián mintegy négyszázan vettek részt, a rendezvényt a Microsoft mellett a hatvani önkormányzat támogatta. A rendezvényt a Hatvani Szent István Általános Iskola tanára, Rizsákné Bíró Judit szervezte.

 

Kezdőkép illusztráció, forrása: moderniskola.hu