Futópályát adtak át Hatvanban. A belváros központjától néhány percre egy modern, 1 km hosszú, kifejezetten futásra kialakított, öntött gumiborítású pálya várja a sportolni vágyókat a Zagyva-ligetben. Az átadó ünnepségen Horváth Richárd polgármester azt mondta: fontos a mozgás és hogy megőrizzük az egészségünket, a cél pedig, hogy a város megadja a lehetőséget mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni. Hozzátette: reméli, hogy minél több helyi lakos fogja mozgással, aktívan eltölteni itt a szabadidejét.

„Sokan futnak a városban, sőt egyre többen választják ezt a mozgásformát, így volt igény a futópálya kialakítására. Saját tapasztalatból tudom azt mondani, hogy fontos a futás, a mozgásnak ugyanis sok pozitív élettani hatása van – hangsúlyozta.

Az eseményen részt vett Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár, aki beszédében elmondta, hogy az Eurobarométer legutóbbi felmérése szerint Magyarországon a lakosság 59 százaléka saját bevallása szerint egyáltalán nem mozog. Hozzátette: idehaza a halálesetek kilenc százaléka közvetlenül a mozgásszegény életmódra vezethető vissza, ezért fontos, hogy minél több embernek teremtsék meg a mozgás lehetőségét. Közölte: a hatvani futópályaprojekt több mint 90 millió forintból valósult meg.

„Az aktív települések projekt keretében hirdettük meg a futókörépítési programunkat, ami arról, szól, hogy a futókör építésének ötven százalékát a kormány finanszírozza, másik felét az önkormányzatnak kell hozzátennie. Hatvan élt ezzel a lehetőséggel, 35 millió forintot nyert pályázaton, az önkormányzat pedig további 60 millió forintot tett hozzá” – mondta.

A szalagvágás után Czmorek Piroska, a Fut60 Sportegyesület vezetője, Hatvan futónagykövete, Horváth Richárd polgármester, valamint Révész Máriusz államtitkár, az 5. számú Általános Iskola és az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjaival közös futással avatták fel a pályát.