Egy mászófalat vásárolt tavaly év végén a Brunszvik Teréz Óvoda alapítványa, így mostantól a gyermekek ezt az eszközt is használhatják. Az óvodások nagyon lelkesek, mivel sportolnak és szórakoznak is egyszerre. Nagy Julcsi szerint azért jó a fal, mert izmosodnak tőle, míg Haller Kornél azért szereti, mert jól lehet rajta mászkálni és játszani.
Az óvoda évek óta az egészséges életmód elkötelezettje, ezt a célt szolgálja a sószoba, a tornaszoba, a golyószoba és a mezítlábas park is. Ezentúl pedig az intézmény alapítványa által megvásárolt mászófal is segítséget nyújt a gyermekeknek ebben. Pető Lászlóné óvodavezető elmondta: az eszköz fizikailag és szellemileg is erősíti az óvodásokat, gondolkodásra készteti őket és fejleszti a szem-, kéz- és lábkoordinációjukat. Mindezeken túl fejlődik az önbizalmuk is, de terápiás jelleggel is használható a fal. További előnye az új eszköznek, hogy évszaktól függetlenül nyújt kikapcsolódást a gyermekeknek.

brunszvik_maszofal_01 brunszvik_maszofal_02 brunszvik_maszofal_03 brunszvik_maszofal_04 brunszvik_maszofal_05 brunszvik_maszofal_06 brunszvik_maszofal_07 brunszvik_maszofal_08 brunszvik_maszofal_09 brunszvik_maszofal_10 brunszvik_maszofal_11