Szín szerint válogatták és ültették a Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai az árvácskákat, illetve a tulipánhagymákat is most helyezték földbe a Kossuth Lajos Általános Iskola előtti területen. Az ősz beköszöntével eljött az ideje annak, hogy előkészítsék a talajt, és elültessék a kétnyári- és hagymás növényeket Hatvan közterületein, hogy még a fagy beállta előtt meggyökeresedjenek – mondta el a város főkertésze. Gulyás Katalin hozzátette, a virágágyások tervezésnél úgy válogatták össze a növényeket, hogy a színek harmonikusak és esztétikusak legyenek. Ezeket a virágokat pedig rendszeresen és alaposan megöntözik majd, hogy segítsék a befakadásukat – hangsúlyozta.

A kétnyári virágok helye körülbelül ezer négyzetméternyi területen található. Ezekből a növényekből 17 ezer darabot ültetünk, árvácskát, nefelejcset, százszorszépet és sárgaviolát. Hagymás virágokból több fajta tulipán lesz megtalálható a közterületeken, amik változatos színekben és eltérő virágzási időben fognak előbújni a földből. Tavasszal reményeink szerint nagyon szépen fogják majd díszíteni városunkat – részletezte.

A főkertész azt is elmondta, hogy a virágosításon kívül további őszi munkálatokat is végeznek még. Csaknem 400 térhatároló és talajtakaró cserjét ültetnek majd el a Kossuth és a Dózsa téren, mint például a som, aranyeső és orbáncfű, valamint 50 fát is kihelyeznek.