Egy daru segítségével emelték ki az óhatvani kertes háznak az udvaráról azt a fát, amelyet a főtéren állítanak fel, és a város karácsonyfájaként fogja díszíteni Hatvant. A fenyőt idén is egy hatvani család ajánlotta fel. Kalmár Katalinék örömmel adták oda nagyra nőtt fenyőjüket. – Azért döntöttük amellett, hogy a városnak adjuk a fánkat, mert mindig nagyon szépeket szoktak kiállítani, úgy éreztük a miénk is méltó lenne erre a szerepre. A lányommal egyidős a fa, 21 éves, de sajnos a mi kertünket már jócskán kinőtte – mondta.

– A város karácsonyfája mintegy 10 méter magas lucfenyő. Miután kiemelték az udvarról egy teherautóra tették, hogy elszállíthassák. A főtérre viszik a Hatvani Szolgáltató Intézmény munkatársai és Dudás Attila – tájékoztatott Dusik Milán környezetvédelmi ügyintéző.

A kivágást követően, már el is kezdték az előkészületeket a fa felállításához. Kifaragták az alját, és a helyére állították a fát a főtéren. A város karácsonyfáját ezt követően feldíszítik majd, ami egészen vízkeresztig szépíti a főteret.

 

Fotó: Albert Péter