Hatalmas kartondobozokban érkezett a minnesotai magyarok felajánlása a városba. Többnyire gyógyászati eszközöket tartalmaznak, vannak benne pelenkák, törlőkendők, tisztálkodószerek és fogkefék is. A minnesotai magyarokkal jó kapcsolatban áll Hatvan, a múlt évben is jártak a településen, most segítséget küldtek. Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van az önkénteskedésnek, így az ottaniak szabadidejükben aktívan tesznek másokért. Most a North Memorial kórházból gyűjtöttek össze eszközöket, amiket jótékony célra ajánlottak fel. – Idén is gondoltak ránk a minnesotai magyarok, akik a Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatták el adományaikat hazánkba. A Hatvani Városvédő Egyesület, mint civil szervezet találta meg azokat az intézményeket, amiknek segítséget nyújthat ez a felajánlás – nyilatkozta Lestyán Balázs.

Az eszközöket pedig a Szent Erzsébet Idősek Otthonának, valamint a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat részére adományozták. – Olyan segédeszközöket kaptunk, amiket nemcsak az idősellátás munkatársai tudnak használni, hanem segítséget nyújt intézményünk valamennyi ellátottjának – fogalmazott Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője.

Nem csak Magyarországra és Hatvanba küldtek felajánlásokat, az erdélyi városokról, falvakról sem feledkeztek meg, oda is érkeztek ilyen csomagok.