A Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ január 26-án megkapta a működési engedélyt. Az Oktatási Hivatal nyilvántartásba vette az intézményt, a felvi.hu-ra már fel is kerültek a képzéseik.

Mint ott is látható, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara villamosmérnöki alapképzést indít a városban, ami ugyanolyan végzettséget ad, mintha a diákok Budapesten tanulnának.

– A hatvani képzést különálló szakként hirdettük meg, költségtérítéses, nappali munkarendben. 325.000 Ft-ba kerül egy félév, minimum öt, maximum huszonöt fő jelentkezhet rá. A képzés Hatvanban történik majd, csak egy-egy laborgyakorlatot tervezünk Budapestre – fejtette ki Dr. Vajta László, a villamosmérnöki és informatikai kar dékánja.

A villamosmérnöki alapképzésen kívül a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzésére is jelentkezhetnek a hallgatók.

– Ez egy négy féléves, levelező munkarendű képzés lesz. Nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakirányon tanulhatnak majd az ide jelentkező tanulók. Mivel levelezős munkarendről van szó alapvetően szombatonként, egyes esetekben péntekenként lesznek órák. Legalább húsz fővel, maximum harminc fővel indítjuk el a szakképzést, egy félév 160.000 forintba kerül majd – tájékoztatott Dr. Ferkelt Balázs, a BGE általános rektorhelyettese.

Mind a két képzésre az általános felvételi eljárás keretében, a felvi.hu oldalon, február 15-ig lehet jelentkezni.