Metszetek címmel kiállítás nyílt a Hatvani Galériában. Szombaton Szepessy Béla grafikusművész, illetve tanítványai, Börcsök Attila, Bugyi István József, Danka Attila, Kun Péter és Sinka Péter metszeteiből nyílt csoportos tárlat. A programot Lisányi Endre művészettörténész nyitotta meg, aki kiemelte: az alkotásoknak nincs külön tematikája, mégis egységes és rendezett hatást keltenek a munkák. A metszeteken megjelenik a mester és tanítvány viszony is, azonban ez nem másolást, hanem inkább az egyedi és sokszínű grafika technikák sokszínűségét és továbbgondolását jelenti.

A mester, azaz Szepessy Béla még csak 12 éves volt, amikor metszőkéshez és rajztűhöz nyúlt és elkészítette első metszetét. Jelenleg a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetét vezeti. – Ezek a munkák többnyire linómetszetek, de van közöttük fametszet is. A metszet készítésnek különleges technikája van, itt minden egyes vonalért meg kell küzdeni. Azonban a kitartó munka és a türelmes alkotás eredménye legtöbbször egy átgondolt, letisztult képet eredményez – mondta Szepessy Béla, grafikusművész.

Szepessy Béla és tanítványainak munkái február 23-ig megtekinthetőek a galériában. A megnyitót Juhász Flóirán zongorajátéka is színesítette.