Bár az időjárás még kegyes hozzánk, a fűtési szezon már javában tart. A háztartások minden évben azon igyekeznek, hogy minél olcsóbb megoldásokat találjanak az otthonuk melegen tartására. Ennek is köszönhető, hogy költséghatékonyság szempontjából egyre elterjedtebbé vált a vegyes tüzelésű kazánok használata.

– A tüzelők ára típusonként igen eltérő. A legnépszerűbb természetesen a lignit és a tűzifa, hiszen árban ezek a legkedvezőbbek. Bár a legmagasabb fűtőértékkel a német brikett rendelkezik, ám a magasabb árfekvése miatt kevesebben vásárolják – mondta el Zólyomi Donát, az Építkezők Háza boltvezetője.

– Úgy gondolom, akinek lehetősége van huzatszabályzót vásárolni, az mindenképp szerezzen be egyet, hiszen a készülékkel nagymértékben csökkenteni tudják a családi kassza kiadásait – fogalmazott Hajdú Tibor szerelvényboltos.

Hozzátette: a fűtési szezonnak komoly veszélyforrásai is vannak, ezeket azonban kis odafigyeléssel kiküszöbölhetjük.

A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a szén-monoxid mérgezés kockázata, a gázkonvektorok és kazánok esetében is fennáll, ezért fokozottan ügyeljünk rá. Egy mérőeszköz vásárlásával már sokat tehetünk a környezetünk biztonságáért.

 

Kezdőkép: archív