A rendőrség beszámolójával kezdődött a májusi testületi ülés. Csetneki Zsolt rendőrkapitány ismertette, hogy a 2023-as évet vizsgálva kijelenthető: a korábbi évekhez képest Hatvanban csökkent a bűncselekmények száma és csökkent a balesetek száma is. Utóbbi esetben elmondható, hogy a legtöbb probléma a gyorshajtással és az elsőbbség meg nem adásával van, így a rendőrség leginkább ezekre fókuszál. Mindazonáltal országosan azt tapasztalható, hogy nőtt az online csalások száma, így szeretnének erre még inkább odafigyelni, felhívni a lakosság figyelmét, hogy ne legyenek áldozatai az ilyen bűncselekményeknek.

Hatvan a megye biztonságos települései közé tartozik. A környező megyéket is megvizsgálva kijelenthető, hogy Hatvan egy jó és élhető település, ahol a rendőrök problémamegoldóak, hozzáállásukkal a lakosságot segítik és eredményességre törekednek – jelentette ki Mecser Tamás megyei rendőrfőkapitány.

Nemrégiben döntött úgy a város, hogy havi 500 ezer forinttal támogatja a hatvani rendőrséget, pontosan azért, hogy még inkább jelen tudjanak lenni az utcákon. A rendőrkapitány elmondta, hogy hálásak érte, és ezt az összeget a túlórákra költik.

Horváth Richárd azt mondta: a város közössége és a város vezetése nagyra tartja a hatvani kéklámpásokat és hálásak a munkájukért. – A rendőrök a hatvani közösség megbecsült tagjai, mindig számíthatunk rájuk, nagyon szépen köszönjük az áldozatos munkájukat – fogalmazott a polgármester.