Egy pályázat keretében teljesen felújították a Kossuth tér 8. szám alatt található 2. és az 5. számú körzet háziorvosi rendelőit. Horváth Richárd polgármester elmondta, az a célja városvezetésnek, hogy a hatvaniak megfelelő szintű szolgáltatásokat vehessenek igénybe. – Különösen fontos, hogy az orvosi rendelők rendben legyenek, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között látják el a betegeket. Itt nem állunk meg, folytatjuk az orvosi rendelők felújítását a városban – hangsúlyozta. Lestyán Balázs alpolgármester rámutatott, hogy a rendelő 1980-as átadása óta nem esett át nagyobb felújításon. – Két háziorvos is rendel itt, több száz ember megfordul az épületben. Fontos, hogy mind az ide tartozó hatvaniak, mind pedig az orvosok megfelelő környezetben tölthessék el az időt a rendelőben – mutatott rá.

A helyiségeket szigetelték, lecserélték a padlóburkolatokat és a nyílászárókat, valamint korszerűsítették a gépészeti, a villamossági és a fűtés berendezéseket. Mindemellett akadálymentesítették az épületet, valamint megújult a bútorzat, és orvosi eszközökkel bővült a rendelők felszerelése. – Hőszivattyús rendszert alakítottunk ki, amelynek köszönhetően lényegesen kedvezőbb lesz az épület fűtése, emellett az elektromos berendezések is energiahatékonyan működnek, így például mozgásérzékelős világítást helyeztünk el a mosdók területén, hogy a kapcsolók ne maradhassanak felkapcsolva – közölte Füzeséri László kivitelező.

A megújult rendelők várhatóan 2019. novembertől várják a betegeket, addig a rendelés a Bástya úti rendelőben folyik.

A beruházás a TOP-4.1.1-16-HE1-2017-00001 pályázat keretében valósult meg, mely mintegy 33 millió forintot biztosított a fejlesztésekre. Ezt az önkormányzat csaknem ugyanennyivel kiegészítette, hogy minden szükséges felújítást maradéktalanul elvégezhessenek.

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Albert Péter